top of page

Return Asset Valuator
Dynamic Apps in de Cloud

ACTION

DASHBOARD

CHANNEL

GRADING

SORTING

De GRADR software is een compleet geïntegreerd pakket in de cloud voor een vaste lage prijs per retour. 


Het bestaat uit de Dynamic Sorting & Grading app (Android & web) voor verwerking van de pakketten in het warehouse.

De Recommerce webportal verzamelt en bewaart de unieke data, inclusief alle foto's in de cloud. Hierin kun je eenvoudig de database met jouw retouren in elke status bewerken, afwijkingen behandelen en 2e kans retouren indelen in diverse kanalen en meer.

De Business Rule Engine achter de schermen werkt met realtime algoritmes en bewezen workflows samen met de Sorting en Grading app om elke retour optimaal te kunnen verwerken. Of het om nieuwe voorraad gaat, om defecte retouren of artikelen die een 2e kans kunnen krijgen. Alles is in 1 portal te managen.

 

Deze software is vanaf dag 1 ontwikkeld ter ondersteuning van Retourplaza.n​l en heeft inmiddels tienduizenden artikelen, van kaarsen tot koelkasten en van lampen tot schoenen verwerkt voor Nederlandse en buitenlandse partijen.

 

Alle unieke data wordt overzichtelijk weergegeven in je klikbare Dynamic Insights dashboard waardoor je optimalal inzicht krijgt in je retourstromen en de waarde van je voorraad. Het dashboard stelt je in staat om de beste keuzes te maken voor jouw retourproces.

TOP - Recommerce software

Retouren nieuwe stijl

retourproces gradr
Retouren nieuwe stijl

Recommerce in actie

Van ontvangst tot aan Recommerce. De GRADR software maakt het mogelijk.

GRADR Recommerce video summary
Video afspelen

Direct starten zonder koppeling

De simpel te gebruiken applicaties zorgen voor een snelle verwerking van retouren en het maximale van uitzonderingen te maken. Want niet alle retouren kunnen nieuw terug op de plank, maar hebben nog wel waarde! Onze applicaties maken het mogelijk de maximaal haalbare waarde te kunnen realiseren. GRADR is standalone wat betekent dat er geen koppelingen met webshops of ERP systemen nodig zijn, deze zijn uiteraard wel mogelijk. Dit zorgt voor een snelle start en direct voordeel van gebruik. In een demo wordt toegelicht hoe dit mogelijk is gemaakt.

Sorting

De sorting applicatie zorgt voor een snelle scheiding van nieuwe, defecte en overige retourstromen direct op de werkvloer. De webapplicatie is samen met een barcode scanner te gebruiken op zowel mobiel als desktop. Je kunt direct starten met het ontvangen van retouren zonder dat uitgebreide training nodig is.

Sorting & Grading app

Grading

Dit bijzondere onderdeel van GRADR heeft extra features om de unieke staat van een retour op detailniveau vast te stellen. Via een data-driven vragenpad wordt het grading-label, prijs en status van de retour bepaald. De GRADR App bevat onder meer:

  • Datagedreven vragen en antwoordopties voor eenvoudig gebruik

  • Maken van unieke foto's zonder nabewerking

  • Automatisch gegenereerde  beschrijving per unieke retour zonder te hoeven typen

  • Nieuwe prijsberekening per unieke status middels bewezen algoritmes

  • Geavanceerde business rule engine voor merk, artikel, categorie- en specifieke vervolgprocessen, zowel voor in het warehouse als de verkoop

Dynamische werkinstructies

Omdat we weten dat er bij retouren talloze afwijkingen kunnen zijn, heeft GRADR de unieke eigenschap om na de registratie aan de Grader (die de app bedient) specifieke werkinstructies te geven. Om zo in het warehouse het pakket de juiste plek te kunnen geven op basis van de berekende status. Geen papieren lijsten meer of post-its!

Recommerce portal

Cloud-based wordt alle data veilig opgeslagen in de Recommerce Portal. Middels het dashboard krijg je in één oogopslag inzicht in jouw retourproces. Met één klik zijn alle retouren exporteerbaar naar het gewenste verkoopkanaal.  

gradr en recommerce software
Channels

Channels

De "beste" retouren zijn degene die als nieuw op schap kunnen.

 

Maar niet alle retouren kunnen terug nieuw in de voorraad, maar zijn ook geen schroot. Er is waarde te behalen van deze afwijkingen. Het geschikte kanaal bepaal je zelf, met behulp van de Recommerce Portal.

 

Want soms is het de moeite waard om een afwijkend artikel te refurbishen (beheer mogelijk via de Action module).

Vaak is een 2e kans (los of bulk) een interessante optie om een hoge recovery (waarde ten opzichte van de nieuwprijs) te behalen, zonder extra kosten te hoeven maken.

Dit kan in je eigen online outlet, een marketplace, veiling of opkoper zijn. Voor de prijs die past bij de status van het artikel. Al die data die je daarvoor nodig hebt staat automatisch voor je klaar in de Recommerce portal database.

Wil je meer weten of een live demo meemaken?

Dynamic Insights
Video afspelen